Blogpost Animatie

gepubliceerd 14-06-2023

Een uitleganimatie is de beste oplossing om complexe informatie te delen met je doelgroep

Uitleganimatie: jouw complexe boodschap eenvoudig uitgelegd

Met een uitlegvideo (of: explanimation) leg je een proces, dienst of product in maximaal twee minuten helder uit. Ideaal dus als je wil vertellen hoe jouw nieuwe product werkt of als je een ingewikkelde instructie wil vertalen naar een helder stappenplan. Met animaties, geluid en een voice-over breng je jouw boodschap duidelijk over, zodat iedereen het begrijpt.

Waarom een uitleganimatie video?

Elk bedrijf heeft een goed verhaal te vertellen: van een merkverhaal tot de promotie van een product of dienst. Met een video breng je dit mooi in beeld.

Bij bedrijfsvideo’s zien we dan ook regelmatig verschijnen. En dat is top. Maar in sommige gevallen kun je de realiteit niet vastleggen. Bijvoorbeeld omdat het over een toekomstig product gaat of omdat een proces niet letterlijk in beeld gebracht kan worden. In deze gevallen komt animatie om de hoek kijken. Daarmee kun je een compleet nieuwe wereld creëren. Nog een voordeel: je valt écht op tussen alle informatie die dagelijks het web op geslingerd wordt.

Hoewel mensen meestal communiceren in tekst staat beeld van nature dicht bij ons. Ons brein werkt efficiënter als we verhalen visueel tot ons nemen. Dat betekent dat we een boodschap op beeld goed onthouden. De combinatie van animatie en storytelling is dus dé manier voor het vertellen en versterken van je boodschap.

Wat is een uitlegvideo?

Onder de animatievideo’s zijn de uitlegvideo of de explanimation het populairst. Daarmee leg je een proces, dienst of product uit, door middel van geanimeerde beelden en een voice-over. De stappen worden één voor één gevisualiseerd. Zo krijg je een heldere uitleg(animatie) die iedereen begrijpt.

Een uitlegvideo is een van de effectiefste marketingmiddelen om je klant of medewerker te informeren.

Voorbeelden van een (uitleg)animatievideo

Wil je graag weten hoe zo’n video eruitziet? Bekijk dan onze animaties, waaronder een uitleganimatie video over ‘de onderwereld’: een situatie die lastig op beeld te brengen is en waarvoor een animatie dus erg geschikt is. Benieuwd hoe wij van SoMMedia dit zware onderwerp toch luchtig weten te houden?

Ook jouw verhaal vertellen?

Denk je nu: voor mijn ingewikkelde proces, instructie, handleiding of mededeling is een uitleganimatie wel héél geschikt? Bij SoMMedia staan we voor je klaar! We denken met je mee over je verhaal en helpen dit te vertalen naar een uitleganimatie, zodat iedereen je boodschap begrijpt. Neem contact op en plan direct een afspraak in.

Laat hier je gegevens achter

We nemen z.s.m. contact met je op!