Wij brengen jouw verhaal tot leven

Wat levert een video op?

Wil jij voor jouw bedrijf, merk of organisatie een video laten maken? Dan ben je bij SoMMedia aan het juiste adres.

Een sterke video zegt meer dan 1000 woorden. Daarom is het belangrijk om video in te zetten voor de marketing van jouw organisatie. Wist je dat 70 procent van de online traffic uit videocontent bestaat? SoMMedia produceert video’s in allerlei stijlen, waarvan er altijd wel eentje past bij jou.

De fases van SoMMedia


Het concept

Wist je dat kwalitatieve video’s maken écht een vak apart is? Zelf aan de slag gaan met een saai eindresultaat is hartstikke zonde! Dus laten we samen beginnen bij de basis: wat is het doel van jouw video? Wat wil je vertellen? Wanneer dat duidelijk is, denken wij met je mee over het concept. Samen beslissen we hoe jouw verhaal het beste in beeld gevangen wordt. We werken het concept voor je uit én schrijven een script.


Pre-productie

Wij stellen de juiste crew samen voor deze klus. Vervolgens komen andere belangrijke zaken aan bod. Wat wordt de locatie? Wie zijn de acteurs? Gebruiken we voice-overs? En wat dacht je van set dressing, het draaiboek en de briefing? Deze fase is voornamelijk gericht op projectmanagement. Een goede pre-productie zorgt namelijk voor een fijne en overzichtelijke draaidag. Daar wordt onze crew blij van, maar jij ook!


Productie

In deze fase is het concept goedgekeurd. Aan de slag dus! Nu gaan we jouw video
opnemen. Dit doen we tijdens één of meerdere opnamedagen, afhankelijk van de soort video die we produceren. Dit is hét moment voor onze cameramensen, regisseurs, geluidtechnici en producers. Zij zorgen voor de mooiste plaatjes en genoeg beeldmateriaal voor een soepele montage.


Post-productie

Al het beeldmateriaal staat erop. Dan is het aan ons montageteam om van alle losse shots een mooie, flitsende video te maken. Details zijn in deze fase onmisbaar. Wij zorgen voor de juiste colorgrading, goed geluid en eventueel motion graphics als jij dit wilt. Denk aan bedrijfslogo’s, titelbalkjes of andere geanimeerde graphics die jouw video nóg krachtiger maken. We doen het allemaal!

Deze producties waren je voor

Vette video’s die wij kunnen maken

Er zijn verschillende stijlen en vormen van video. Aan de oppervlakte lijken ze misschien een beetje op elkaar, maar als je goed kijkt zie je een ander concept, met een ander doel. De meest gebruikte videostijlen staan hieronder toegelicht.


Aftermovie

Dit is een geschikte vorm van video voor een evenement. Denk aan prijsuitreikingen, open dagen, bedrijfsfeesten, borrels, wedstrijden of beurzen. In een aftermovie worden sfeerbeelden getoond van een bepaalde gebeurtenis.

Bekijk hier de video!


Corporate video

Voor bedrijven is de bekendste vorm van video een bedrijfsfilm. In deze video wordt verteld wat het bedrijf doet en wat ze de kijkers te bieden hebben. Denk aan een product of dienst. Kortom: het verhaal van jouw bedrijf in een notendop. Voor veel kijkers is deze video een eerste kennismaking.

Bekijk hier de video!


Instructievideo’s

Klanten of medewerkers iets uitleggen? Dat doe je met een instructievideo. Deze video heeft tot doel om een kijker de vaardigheden geven om een bepaalde handeling te kunnen verrichten. Het is dus essentieel dat deze duidelijk en informatief is.

Bekijk hier de video! 


Portret

Een portretvideo is een video waarin de kijker een persoon leert kennen. Vaak bestaat een portretvideo uit een interview of voice-over in combinatie met sfeerbeelden. Deze soort video ligt tussen een documentaire en wervingsvideo in. In plaats van een portretfoto, wordt er een korte film gemaakt.

Bekijk hier de video!


Vlog

Soms zijn de ‘standaard’ videostijlen wat te zwaar. Wil je liever iets luchtigers en vrijer spreken, maak dan gebruik van een vlog. Online zie je soms onprofessionele vlogs voorbijkomen. Bij ons zijn ze juist altijd on point. Wij zijn er elke stap bij en ondersteunen je van A tot Z.

Bekijk hier de video! 


Promotievideo

Wil je extra aandacht voor je product of service? Kies dan voor een promotievideo. Dit is meestal een korte video die ingaat op de voordelen. Denk aan een commercial die op TV of online wordt uitgezonden. Met een goede promotievideo weet je kijker precies waarom jouw product of dienst zo waardevol is.

Bekijk hier de video!

Het effect van video

Video is een ijzersterk communicatiemiddel. Dat komt omdat twee vormen samenkomen: beeld én geluid. Tel daar een sterk verhaal bij op en je richt je volledig op de emoties van de kijker. Daarnaast zijn mensen visueel ingesteld, waardoor een audiovisuele boodschap veel begrijpelijker is dan taal én beter blijft hangen.

Ook jij kunt impact maken met video. Door onze jarenlange ervaring en kennis over video’s weten wij precies hoe je de vetste producties maakt. Show, don’t tell? We kunnen dit inderdaad veel beter laten zien dan vertellen. Bekijk hier onze projecten!

Download onze gratis white paper

Vul onderstaande gegevens in en ontvang 5 tips voor jouw video!