Animatie

Een complexe boodschap makkelijk uitleggen? Dat kan met een animatie, dit werkt namelijk veel efficiënter dan 1.000 woorden!

Wat voor soorten animaties zijn er? 

Er bestaan verschillende animaties met elk hun eigen kenmerken en toepassingen. Je kiest een animatie op basis van de doelgroep die je graag wilt bereiken. We vertellen je graag welke animaties er zijn:

Het team van SoMMedia bestaat uit animatie specialisten die graag met je meedenken en adviseren op basis van jouw idee. Wij zorgen ervoor dat de boodschap goed wordt overgebracht.

Contact opnemen

Voordelen van een animatie

Bewegend beeld trekt tegenwoordig gemakkelijker mensen aan dan voorheen. Dit komt omdat het vaak kleurrijk en visueel aantrekkelijk is. Ook komt er veel creativiteit bij kijken. Gelukkig zitten de specialisten van SoMMedia bomvol inspiratie en kunnen daarom complexe vraagstukken voor je oplossen. Het belangrijkste is dat animatie door iedereen begrepen kan worden, ongeacht de leeftijd. Dit is een medium wat voor communicatie erg toegankelijk is. 

 

Een animatie biedt een heldere boodschap

Heldere boodschap

 

 

Met animatie heb je totale ontwerpvrijheid

Totale ontwerp vrijheid

 

 

Met animatie heb je volledige controle of details

Controle over details

 

 

Een animatie is herkenbaar omdat het geheel is aan te passen naar jouw huisstijl.

Herkenbaarheid

 

 

Animatie voorbeelden

Ideaal om complexe zaken helder te maken!

Soms heb je maar enkele seconden om jouw boodschap aan een klant, werknemer of andere stakeholder over te brengen. Een animatiefilmpje zorgt ervoor dat jouw boodschap snel en helder overkomt. Op deze manier vergroot je de kans om je doel te bereiken.

 

Zo gaan wij te werk

Strategie

Het startschot is een verkennend gesprek. Tijdens deze kennismaking stellen we alvast wat vragen zodat het in onze hoofden al creatief gaat borrelen. Wat is jouw boodschap die je wilt overbrengen en welke stijl past hier het beste bij.

Ontwikkeling

We proberen in jouw verhaal te kruipen om zo jouw boodschap zo krachtig mogelijk over te brengen. Dit doen we met een kleine interview met onze ervaren tekstschrijvers, die maakt vervolgens een script met een bijpassend beeld voorstel.

 

Productie

In deze fase gaan wij het beeld voorstel leven in blazen! De personages worden geanimeerd we kiezen de juiste geluidseffecten en zorgen voor een passende track en voilá… Jij hebt een flitsende animatie.

 

Animaties waar we trots op zijn

Animatievideo’s zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt de situatie of boodschap op allerlei manieren laten zien of vertellen. Uitleganimaties zijn erg geschikt om een proces of een product uit te leggen. Animatievideo’s zijn weer meer bedoeld om een bepaalde boodschap met een verhaal over te brengen. Ook kun je kiezen voor promotiefilms, bedrijfsfilms of commercials in de vorm van animatie.

 

Bekijk cases

 

 

Let’s talk

Gebruik de kracht van video.
Wij helpen jou hierbij.

Strijp-T – Gebouw TQ1
Achtseweg zuid 157C
5651 GW Eindhoven
+31 (0) 40 29 131 11
info@sommedia.nl