Blogpost Animatie

gepubliceerd 11-07-2023

Breng je boodschap tot leven met animatie op maat

Met een video wil jij je bedrijf of organisatie representeren én onderscheiden. Dat begrijpen wij van SoMMedia maar al te goed. Dertien in een dozijn, daar doen we dan ook niet aan. We kunnen een animatie volledig aan laten sluiten bij jouw wensen en de huisstijl van het bedrijf. Zo zorgen je huisstijlkleuren voor herkenning en is het zelfs mogelijk om het karakter in de video werkkleding van jouw organisatie te laten dragen.

Met een animatie op maat kun je doeltreffend communiceren en de kijker prikkelen. Dat lukt helemaal goed als de video bij de stijl van je bedrijf of organisatie past én bij je boodschap. Wij denken daarover graag met je mee. Zo creëren we een bijzondere video, geheel op maat!

Verschillende stijlen

Een animatie is heel geschikt om producten of diensten eenvoudig uit te leggen. Dit kun je op verschillende manieren doen. We lichten de meest gebruikte stijlen voor je uit.

2D-animatie

Wil je een complexe boodschap eenvoudig overbrengen? Laat dan een 2D-animatie maken. Daarmee breng je jouw boodschap krachtig en helder in beeld.

Bij een 2D-animatie kun je herkenbare personages creëren. Geef je ze tekst en geluid, dan heb je de ingrediënten te pakken waarmee je jouw doelgroep kunt raken.

Karakter animatie

Misschien denk je dat emoties minder goed overkomen bij een animatievideo dan bij een video waarin ‘echte’ mensen een rol hebben. Maar toch kun je ervoor zorgen dat de kijker zich aangesproken voelt. Bij een karakter wordt de hoofdrol gespeeld door een geanimeerd personage. Dit karakter legt bijvoorbeeld iets uit of vertelt een verhaal. Zo leeft de kijker zich in een personage in.

Motion graphics

Motion graphics kun je toevoegen aan een live action video  (een video met ‘echte’ mensen dus). Dit zijn bewegende, grafische elementen, die ervoor zorgen dat een video net wat meer impact maakt. Denk aan een logo, iconen of titelbalken die bewegend in beeld worden gebracht. Maar je kunt ook kiezen voor grafische overlays. Hiermee voeg je als het ware een laag toe, die je over je video heen legt. Door deze motion graphics worden je video’s aantrekkelijker of begrijpelijker.

Meer informatie over een animatie op maat?

Naast deze stijlen zijn er nog veel meer animatiestijlen waaruit je kunt kiezen. Welke je ook kiest, weet dat het maken van een animatievideo veel voordelen heeft. Zo bepaal jij hoe je jouw (complexe) boodschap overbrengt en ben je niet afhankelijk van externe factoren, zoals een filmlocatie of personen die in jouw video spelen. Benieuwd naar meer voordelen? Lees dit blog.

Wil jij hulp bij het laten maken van een animatie? Wij denken graag met je mee voor een animatie op maat! Neem hiervoor contact op met ons animatiebureau.

Laat hier je gegevens achter

We nemen z.s.m. contact met je op!