Blogpost Hybride Studio

gepubliceerd 13-11-2023

Hybride event: wat is de beste opstelling?

Hybride event worden steeds populairder. Wij begrijpen wel waarom! Deze evenementen bieden het beste van twee werelden: je hebt zowel online als offline kijkers. Zo bereik je dus een breed publiek. Wil je echt een succesvol hybride event organiseren? Dan is de juiste sfeer cruciaal. We geven je enkele tips!

Livestream op locatie of livestream in een studio?

Een van de eerste dingen die je moet bepalen als je een hybride event organiseert, is of je de livestream op locatie of in een studio wil opnemen. Daarna is het tijd om de opstelling en de juiste sfeer te creëren. Wat past bij jouw event?

1. Theaterzaalopstelling: drama en betrokkenheid

Een theaterzaalopstelling is perfect voor hybride evenementen waarbij je een krachtige boodschap wil overbrengen of wil inspireren. Hierbij enkele tips om deze sfeer te creëren:

  • Plaats het podium centraal in de ruimte, zodat de online én offline kijkers duidelijk zicht hebben op de sprekers of artiesten.
  • Investeer in comfortabele stoelen, om een optimale kijk- en luisterervaring te creëren.
  • Zorg voor hoogwaardige audiovisuele apparatuur, zodat de online deelnemers de sessie zonder problemen kunnen volgen.
  • Gebruik polls of chatfuncties, om alle kijkers te betrekken.

2. Bistro-setting: informeel en interactief

Voor hybride evenementen waarbij netwerken en interactie centraal staan, is een bistro-setting een uitstekende keuze. Hoe je dat kunt bereiken? Dat lees je hier:

  • Plaats statafels in de ruimte, voor een informele sfeer die uitnodigt tot gesprekken.
  • Zorg voor hapjes en drankjes zoals tapas en cocktails. Daarmee bevorder je de interactie.
  • Creëer zones waar online deelnemers kunnen discussiëren, netwerken en vragen stellen.

3. De perfecte mix: flexibiliteit en diversiteit

Hybride events zijn bij uitstek geschikt om verschillende sferen te combineren. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een theateropstelling voor de (hoofd)sprekers en dan overschakelen naar een bistro-setting voor netwerkmomenten.

Behoefte van je publiek

Of je nu kiest voor een theaterzaalopstelling of een bistro-setting, het begint allemaal bij het begrijpen van de behoeften en verwachtingen van je publiek. Dát is de sleutel tot succes. Met de juiste aanpak creëer je een onvergetelijke ervaring, zowel live als online.

Ontdek de kracht van een hybride event

Ben je nieuwsgierig naar hybride events? We verkennen de mogelijkheden met jou. Ook helpen we met het creëeren van de juiste sfeer, alle technische aspecten en interactie mogelijkheden. Wij staan klaar voor je om het maximale uit jouw hybride evenement te halen! Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat hier je gegevens achter

We nemen z.s.m. contact met je op!