Blogpost Studio op T

gepubliceerd 13-06-2023

Zo organiseer je een livestream in een studio of op locatie

Stel je voor: je medewerkers werken op meerdere locaties, verspreid door Nederland. Hoe fijn is het dat je ze tóch allemaal kunt bereiken, zonder dat ze zich op één plek hoeven te verzamelen. Een livestream is de uitkomst! Daarmee zend je bijvoorbeeld een presentatie, evenement of persconferentie online uit. Zo kan krijgen je kijkers, zonder fysiek aanwezig te zijn, toch je boodschap mee.

Waarom kiezen voor een livestream?

Een livestream zorgt ervoor dat je mensen op verschillende locaties kunt bereiken met jouw boodschap. Of dat nu je medewerkers, klanten of andere (internationale) relaties zijn. Zo zend je jouw evenement, persconferentie, webinar of zelfs je theatervoorstelling live uit.

Een livestream kan een fysiek evenement vervangen óf een aanvulling zijn hierop. Bij hybride events is er zowel publiek op locatie als online aanwezig.

Hierdoor heb je een veel groter bereik. En met interactiemogelijkheden zoals het insturen van vragen of foto’s, het meedoen aan een poll of het maken van een wordcloud vergroot je de betrokkenheid.

Hoe organiseer je een livestream?

Wanneer je een livestream wil organiseren dan kun je dat op twee manieren doen: in een studio of op locatie.

Livestream-studio

Kies je voor een livestream-studio dan zit daar vaak een videoproductiebedrijf aan gekoppeld. Zij helpen jou met de technische zaken en ondersteunen je bij de livestream. In een studio zijn er vaak een aantal settings mogelijk. Zo kun je kiezen voor een tafel (denk aan een talkshow), zuilen of juist een huiselijk decor. Kies een setting die past bij het doel van jouw livestream.

Livestream op locatie

Wil je tijdens je livestream óók een sfeerimpressie van je bedrijf geven? Ga dan voor een livestream op locatie! Dit kan op je eigen kantoor of een andere (project)locatie. Een mooie manier om klanten, leveranciers of andere relaties te informeren en direct te zorgen voor herkenbaarheid en een persoonlijke touch.

Voor een livestream op locatie is de juiste techniek belangrijk. Denk aan camera’s, audio en licht. Een videoproductiebedrijf kan deze apparatuur volledig verzorgen. Tafels, stoelen of misschien wel een podium zijn ook nodig om de livestream aan te kleden. Ook hierbij geldt: kies voor een setting die past bij je boodschap en doel. Zo past een tafel bij een formele setting en een huiskamerdecor bij een informele.

Ik wil een livestream!

SoMMedia is een full-service videoproductiebedrijf dat al jaren gespecialiseerd is in livestreaming. Met de kennis en ervaring die wij hebben, kunnen wij de livestream geheel verzorgen en wordt alles van A tot Z voor je geregeld! Heb je interesse, neem dan contact met ons op.