Blogpost Video

gepubliceerd 22-05-2024

Promotiefilms: waar in de customer journey zet je ze in?

Promotiefilms vormen een krachtig instrument voor het aantrekken van potentiële klanten en het stimuleren van hun betrokkenheid bij je merk. Maar waar in de customer journey moet je deze films eigenlijk inzetten? Laten we eens kijken naar de verschillende fasen van de customer journey en hoe promotiefilms daarbij kunnen helpen.

Bewustwording

In de eerste fase van de customer journey draait alles om bewustwording. Potentiële klanten ontdekken je merk, producten of diensten voor het eerst. Promotiefilms kunnen hier een cruciale rol spelen door de aandacht te trekken en de interesse te wekken. Korte, pakkende video’s op social media, YouTube-advertenties of zelfs video’s die op partnersites worden gedeeld, kunnen mensen helpen om kennis te maken met wat je te bieden hebt.

Overweging

Zodra potentiële klanten zich bewust zijn van je merk, gaan ze de overwegingsfase in. Ze gaan op zoek naar meer informatie en vergelijken verschillende opties. In deze fase kunnen educatieve promotiefilms van onschatbare waarde zijn. Denk aan productdemonstraties, tutorials, of vergelijkende video’s die laten zien waarom jouw product of dienst de beste keuze is. Door het verstrekken van relevante informatie op een boeiende manier, kun je potentiële klanten overtuigen om voor jou te kiezen.

Aankoop

Wanneer potentiële klanten de beslissing hebben genomen om over te gaan tot aankoop, kunnen promotiefilms nog steeds een rol spelen. Deze video’s kunnen gericht zijn op het beantwoorden van eventuele laatste vragen of twijfels die de klant heeft, het bieden van extra incentives zoals kortingen of aanbiedingen, of zelfs het tonen van getuigenissen van tevreden klanten om het vertrouwen te versterken. Het doel is om de klant te helpen bij het nemen van de laatste stap richting aankoop.

Klantbehoud

Maar de customer journey stopt niet na de aankoop; het gaat verder naar de fase van klantbehoud. Promotiefilms kunnen hier van onschatbare waarde zijn door klanten te voorzien van waardevolle tips, productupdates, of exclusieve aanbiedingen. Door regelmatig te communiceren via video, kun je een sterke band opbouwen met je klanten en ervoor zorgen dat ze terug blijven komen.

Advocacy

Tot slot, in de fase van advocacy, kunnen promotiefilms worden gebruikt om te profiteren van de tevredenheid van je bestaande klanten. Getuigenissen, case-studies, of gebruikersverhalen kunnen worden gebruikt om potentiële klanten te laten zien hoe jouw product of dienst het leven van anderen heeft verbeterd. Dit kan een krachtige manier zijn om nieuwe leads te genereren en je merkpositie te versterken.

 

Kortom, promotiefilms kunnen op verschillende punten in de customer journey worden ingezet om potentiële klanten te bereiken, te overtuigen en te behouden. Door ze strategisch te gebruiken, kun je de betrokkenheid vergroten, conversies stimuleren en een positieve merkervaring creëren die langdurige relaties met je klanten bevordert. Wil je ook een promotiefilm laten maken? Neem dan nu contact op met onze experts!

Laat hier je gegevens achter

Binnen 1 uur neem ik contact met je op!