Blogpost Video

gepubliceerd 14-03-2024

Video trends 2024: Innovatie in beeld

De wereld om ons heen ondergaat voortdurende veranderingen, met steeds meer technieken, nieuwe methoden en spannende ideeën die opduiken. Zo evolueert ook de wereld van videoproductie. Daarom nemen we je graag mee op ontdekkingsreis door deze veranderingen en laten we zien hoe je ze in jouw voordeel kunt benutten. Benieuwd naar de laatste trends en hoe je ze kunt toepassen in je content marketing? Lees dan snel verder!

AI: Creativiteit en efficiëntie versmelten

Iedereen heeft er vast weleens over gehoord en maakt er gebruik van: Artificial Intelligence, oftewel AI. Maar wist je dat AI in de videowereld niet langer iets uit de toekomst is? In 2024 is AI gewoonweg een onmisbaar hulpmiddel geworden voor videoproductie en wordt het beschouwd als ‘gewoon even doen’. Het heeft een flinke stempel gedrukt op allerlei fases van het productieproces. Het maakt niet alleen het creëren van video’s een stuk simpeler, maar opent ook de deur naar een heleboel coole mogelijkheden.

AI komt goed van pas bij het tanken van inspiratie voor nieuwe video-ideeën. Het helpt makers om online advertenties te bedenken die naadloos passen bij hun videocontent. En alsof dat nog niet genoeg is, kan AI zelfs teksten genereren die helemaal in de vibe van een video passen. Met de veelzijdigheid van AI wordt de creatieve horizon eindeloos en schiet de efficiëntie van het hele productieproces de lucht in

Stille video: Een nieuw tijdperk van visuele storytelling

Een andere leuke trend die momenteel flink wat aandacht krijgt in de videowereld? Video’s zonder audio! Het is een intrigerende ontwikkeling die de standaard video normen een beetje opschudt. In deze wereld waar iedereen constant met hun mobiele apparaten in de weer is, waar en wanneer dan ook, wordt de vraag naar video’s zonder verplichte audio steeds groter. Stille video’s winnen terrein doordat ze bedoeld zijn om informatie over te brengen en verhalen te vertellen zonder dat je afhankelijk bent van geluid.

Deze video’s vertrouwen op krachtige visuele elementen, zoals bewegende tekst en slim geplaatste beeldsignalen. En laten we niet vergeten hoe belangrijk ondertiteling en bijschriften zijn! Juist in een tijd waarin geluid niet altijd handig is, bieden stille video’s een leuke manier om de aandacht van het publiek te trekken én vast te houden.

Conclusie

In 2024 staan deze trends niet alleen op het punt om de manier waarop we video’s maken opnieuw vorm te geven, maar ook hoe consumenten omgaan met visuele content. Het is een tijdperk waarin technologische vernieuwingen harmonieus versmelten met de kunst van visuele vertelling, waardoor een uitermate boeiend vooruitzicht ontstaat voor de toekomst van videocreatie. Ben je benieuwd hoe jij deze nieuwe trends kunt inzetten? Neem dan nu contact met ons op!