Blogpost Livestream

gepubliceerd 15-02-2024

Webcast en wat je nog niet wist..

Een webcast, webinar, livestream lijkt heel eenvoudig, maar hoe zorg je ervoor dat het een succes is voor iedereen? SoMMedia heeft meer dan 15 jaar ervaring met het maken, ondersteunen en organiseren van livestreams op locatie of in onze eigen studio. Met deze tips zal je volgende livestream soepeler lopen! 

 

1. Bla Bla Bla is zo 2001

Hoewel de focus bij een online evenement vaak op de inhoud ligt, komt het regelmatig voor dat wordt gedacht: ‘We moeten een livestream, webinar of webcast organiseren, want dat is wat iedereen doet.’ Klopt! Maar besef dat jouw gasten, medewerkers en genodigden hun waardevolle tijd investeren. Het is dus belangrijk om goed gebruik te maken van dit moment. Geef ze boeiende en inhoudelijk sterke content. We hebben al genoeg van het gebruikelijk ‘gepraat’, zorg ervoor dat jouw livestream echt waarde toevoegt.

 

2.  Uiterlijk  (niet van jou)

Doe er alles aan om een leuke of inspirerende locatie te vinden. Echtwaar een wit kantoor met glas naar een gang met een brandblusser voegt niet direct iets toe aan de beleving. Natuurlijk zijn de m2 zijn belangrijk, we moeten onze kont kunnen keren maar looks zijn zeker zo belangrijk. Dus… denk “out of the box”, we kunnen live van uit een hal, werkplaats, vrachtwagen of parkeerplaats.. op het dak of in een externe locatie.. Misschien Studio op T .. er zijn genoeg mogelijkheden en wij van SoMMedia denken mee.

 

3. E.H.B.T. (Eerste hulp bij Techniek)

Het hoogtepunt is wanneer je een vlekkeloze livestream organiseert, waarbij de techniek niets te wensen overlaat. Alles functioneert zoals gehoopt, en alle elementen komen perfect samen voor jouw online publiek, waarbij alles duidelijk zichtbaar is. Helaas zijn er zoveel knopjes en kabeltjes om aan te denken dat dit vaak stress veroorzaakt. Wij zien hier twee opties.

Optie 1: Bereid alles grondig voor, bespreek de wensen en gebruikte functies ruim van tevoren.

Optie 2: Zoek iemand met ervaring of een studio waar alles al geregeld is, zodat jij je kunt concentreren op de inhoud, want daar hebben ze jou nodig!

4. Platform

Teams, gotowebinar, webinargeek of your online event.. er zijn zoveel prachtige platformen waar jouw event live uitgezonden kan worden en welke is nou de beste. Elk onderwerp heeft zijn eigen Voor en nadelen en daar kan je eigenlijk een boek over schrijven.

Deze platforms brengen mensen van over de hele wereld samen, ongeacht hun locatie. Ze zorgen voor realtime interactie, waardoor deelnemers kunnen communiceren alsof ze zich fysiek op dezelfde plek bevinden. Dit is vooral waardevol in een tijd waarin afstand een bepalende factor is.

Laat hier je gegevens achter

We nemen z.s.m. contact met je op!