Blogpost TV show

gepubliceerd 14-03-2024

Zelf een online ‘TV’ show maken met hulp!

Het idee om zelf een online “TV”-show te produceren is wellicht nog niet bij iedereen bekend, maar het is een trend die snel terrein wint en aanzienlijke mogelijkheden biedt. Deze blogpost heeft als doel je te begeleiden bij het verkennen van de wereld van het creëren van boeiende online shows voor jouw bedrijf.

Voordat we de diepte ingaan, is het belangrijk te vermelden dat, hoewel jouw programma misschien niet onmiddellijk op primetime bij grote netwerken zal verschijnen, de kracht ervan wel degelijk aanwezig is. De focus ligt op een locatie waar jij de controle hebt, hoogstwaarschijnlijk binnen het bedrijf waar je actief bent.

Online “TV”-show: Wat, waarom en hoe?

Het idee van een online “TV”-programma biedt de mogelijkheid om jouw publiek te informeren, activeren en amuseren. Maar hoe begin je eraan? Er zijn een paar belangrijke punten waar je rekening mee moet houden:

Welk concept

Het bepalen van het juiste concept lijkt misschien eenvoudig, maar het is van cruciaal belang hier grondig over na te denken. Het is verleidelijk om te kiezen voor een online “TV”-programma met een concept dat sterk lijkt op een traditionele keynote. Hoewel dit zeker interessant kan zijn, adviseren we om deze valkuil te vermijden en echt de essentie van een “TV”-programma te omarmen.

Het concept moet niet alleen boeiend zijn, maar ook de spreker moet aantrekkelijk zijn, en de “production value” (hoe het eruit ziet) moet verzorgd zijn. We dagen je uit om creatief te denken en jezelf uit te dagen om jouw online “TV”-programma een verrassend concept mee te geven.

Voorbeelden:

De Vitaliteit Show: Alles om jouw werk leuker en gezonder te maken!
Cook and CO: Samen koken met verschillende gasten uit de organisatie.
Wensen Show: Medewerkers hebben altijd wensen… laat ze uitkomen!
Natuurlijk ben jij zelf ook zeer creatief, en wellicht heb je al een unieke invalshoek in gedachten. Fantastisch!

Welke vorm

De volgende stap is het bepalen van de vorm. Laat je niet beperken door mogelijke obstakels. Denk na over hoeveel mensen er op jouw podium zullen staan en wat de specifieke functies van deze personen zullen zijn. Overweeg of je de show live gaat uitzenden of dat je het alleen opneemt.

Vergeet niet aandacht te besteden aan de branding van jouw online “TV”-show. Het visuele aspect is immers essentieel. Overweeg welke onderdelen je wilt behandelen en zorg ervoor dat de presentatie er niet alleen goed uitziet, maar ook inhoudelijk sterk is. Deze stap vormt de basis voor een succesvolle uitvoering van jouw online “TV”-show.

Welke locatie

Denk goed na over de locatie die past bij het gekozen concept. Bijvoorbeeld, voor het concept “Cook and Co” zou een bedrijfskantine niet voldoen, maar misschien wel iemands huis. Overweeg ook de mogelijkheid om vanuit huis een professionele livestream te maken. Creativiteit kent geen grenzen, dus bedenk iets unieks!

Welke sprekers

Het vinden van sprekers voor een online “TV”-show kan een uitdaging lijken, maar het presenteren van een goed doordacht concept kan de interesse van velen wekken. Overweeg ook het gebruik van een host of presentator om het gesprek gaande te houden en de “production value” te verhogen.

Welke partners

Samenwerken met betrouwbare partners is essentieel, vooral als het gaat om technische aspecten zoals camera’s, verlichting en geluid. Laat de technische details over aan experts, zodat jij je kunt concentreren op de inhoud en het script. Zoek een club die dit vaker gedaan heeft en werk samen. Focus op de inhoud en laat de techniek bij de partner, je hebt al genoeg aan je hoofd.

Welke kanalen

Hoewel een plek op RTL4 misschien een uitdaging is, zijn er talloze online platformen beschikbaar. Denk aan Microsoft Teams met functies zoals Townhall en live events, of verken specifieke online evenementen platforms zoals “Your Online Event” voor meer mogelijkheden.

Conclusie

Een eigen online “TV”-show opzetten vergt planning en creativiteit, maar de potentiele voordelen voor het betrekken van jouw doelgroep zijn enorm. Als je meer vragen hebt of hulp nodig hebt, staan wij klaar om samen met jou aan de slag te gaan voor jouw eigen online “TV”-show. Neem gerust contact met ons op voor verdere informatie.