Maak een leerzame

 Instructievideo

               voor je doelgroep

Wat is een instructievideo?

Je kunt je voorstellen dat uitleg in een video voor veel mensen effectiever is dan tekstuele uitleg. Een instructievideo is dan ook een krachtig visueel communicatiemiddel. Je kunt het gebruiken om complexe ideeën, processen of procedures eenvoudig en begrijpelijk over te brengen. Hiermee informeer, instrueer of train je kijkers dus over een bepaald onderwerp. Instructievideo’s kun je in allerlei vormen maken, zoals een live-action video, animatie of een combinatie daarvan.

Ik wil een instructievideo!

Zo gaan wij te werk

Strategie

Eerst willen wij weten waar jouw video over moet gaan en wat het doel is van deze boodschap. Vervolgens kijken we samen welke soort video’s daar het beste bij passen.

Ontwikkeling

Om jouw verhaal duidelijk te krijgen we nog iets meer informatie nodig. Eerst krijg je een leuk vragenuur zodat we genoeg input hebben. Daarna gaat een scriptschrijver ermee aan de slag!

Productie

Wij regelen alles wat bij een draaidag hoort denk aan een crew, acteurs en props. Na de draaidag verzamelen we alle beeldmateriaal en gaan wij hier een super gave video van maken.

Kenmerken van een instructievideo

Deze aspecten kunnen in elke instructievideo terugkomen:

  • Duidelijke uitleg: dankzij een stapsgewijze uitleg begrijpen kijkers een concept of proces.
  • Visuele hulpmiddelen: in instructievideo’s zie je vaak visuele elementen, zoals afbeeldingen, grafieken en animaties, om informatie te versterken en te verduidelijken.
  • Toegankelijk: kijkers kunnen instructievideo’s op elk moment bekijken, zeker als je ze online of in je medewerkersportaal deelt.
  • Interactief: sommige instructievideo’s bevatten interactieve elementen, zoals een quiz.

Voorbeelden instructievideo door SoMMedia

Overweeg je om een instructievideo te laten maken? Dan ben je bij SoMMedia aan het juiste adres! Met onze ervaring en kennis kunnen wij jou helpen met het creëren van een op maat gemaakte, effectieve instructievideo. Deze voorbeelden bewijzen dat. Benieuwd geworden? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak!

Bekijk onze projecten

Plan een videocall

Heb je plannen voor een overtuigende animatie of een professionele video? Bij SoMMedia staan we klaar om je te assisteren. Ons team van ervaren creatieve professionals is enthousiast om samen met jou te werken, en jouw boodschap van concept tot realiteit te brengen.

Plan vandaag nog jouw videocall en ontdek de kracht van visuele storytelling voor jouw merk!

Maak nu een afspraak!

Laat hier je gegevens achter

Binnen 1 uur neem ik contact met je op!