Meer informatie over

  Karakter

  Animatie

Wat is karakter animatie?

Jouw eigen personage kan in een karakter animatie de hoofdrol spelen. Een personage dat niet alleen praat en beweegt, maar ook emoties uitdrukt. Elke beweging wordt zorgvuldig gepland en geanimeerd. Het personage krijgt dus echt een eigen persoonlijkheid. Daarmee spreek je je publiek sneller aan. Benieuwd hoe wij jouw animatie tot leven brengen?

Neem nu contact op!

Waarom een karakter animatie?

Als je een personage koppelt aan je verhaal, komt de boodschap beter over. Handig voor informatieve en educatieve content dus. Een personage spreekt namelijk tot de verbeelding van je publiek. Ook heb je de ruimte om een emotioneel beladen verhaal op een toegankelijke manier over te brengen.

Als je een personage koppelt aan je verhaal, komt de boodschap beter over. Handig voor informatieve en educatieve content dus. Een personage spreekt namelijk tot de verbeelding van je publiek.

Zo gaan wij te werk

Strategie

Het startschot is een verkennend gesprek. Tijdens deze kennismaking stellen we alvast wat vragen zodat het in onze hoofden al creatief gaat borrelen. Wat is jouw boodschap die je wilt overbrengen en welke stijl past hier het beste bij.

Ontwikkeling

We proberen in jouw verhaal te kruipen om zo jouw boodschap zo krachtig mogelijk over te brengen. Dit doen we met een kleine interview met onze ervaren tekstschrijvers, die maakt vervolgens een script met een bijpassend beeld voorstel.

Productie

In deze fase gaan wij het beeld voorstel leven in blazen! De personages worden geanimeerd we kiezen de juiste geluidseffecten en zorgen voor een passende track en voilá… Jij hebt een flitsende animatie.

De voordelen van karakter animatie

  • Het is visueel aantrekkelijk.
  • Het is een effectieve manier om een ingewikkelde boodschap over te brengen. Met karakter animatie communiceer je toegankelijk, eenvoudig en met emotie.
  • Het is inzetbaar voor verschillende mediaplatforms. Denk aan je social media, maar ook je website. Hoe leuk is het als je publiek persoonlijk wordt aangesproken?

SoMMedia helpt jou bij alle visuele communicatie

Of het nu gaat om het uitleggen van een nieuw werkproces of het overtuigen met boeiende verhalen. Bij SoMMedia kunnen we het voor je realiseren. Wij hebben al meerdere projecten afgerond waar karakter animatie van pas is gekomen.

Bekijk alle cases

Plan een videocall

Heb je plannen voor een overtuigende animatie of een professionele video? Bij SoMMedia staan we klaar om je te assisteren. Ons team van ervaren creatieve professionals is enthousiast om samen met jou te werken, en jouw boodschap van concept tot realiteit te brengen.

Plan vandaag nog jouw videocall en ontdek de kracht van visuele storytelling voor jouw merk!

Maak nu een afspraak!