Blogpost Video

gepubliceerd 25-04-2023

Op zoek naar geschikte kandidaten voor jouw bedrijf? Maak een wervingsvideo!

Heb je op dit moment vacatures openstaan en lukt het maar niet om gekwalificeerde kandidaten te vinden? Niet zo gek. Op de huidige arbeidsmarkt wordt het steeds moeilijker om op te vallen. ‘Ouderwetse’ wervingmethodes zijn niet voldoende meer. Zeg nou zelf, niemand zit nog te wachten op lange functiebeschrijvingen, toch?

Wil jij opvallen en kandidaten op een aantrekkelijke manier werven? Dan kun je ervoor kiezen om je vacature visueel te maken. Een video is hiervoor het perfecte middel!

Wat is een wervingsvideo?

Simpel gezegd is een wervingsvideo een video waarmee je gekwalificeerde kandidaten aantrekt voor jouw openstaande vacature. Zie het als een commercial voor je bedrijf, alleen focus je je in een video niet op de voordelen die je consumenten biedt met een bepaald product, maar op wat jij potentiële werknemers te bieden hebt. Sollicitanten hebben na het kijken van de video antwoord op de belangrijkste vragen:

 • Wat doet het bedrijf?
 • Wie past het beste in deze functie?
 • In welk team kom ik terecht?
 • Wat zijn de voordelen van werken in dit bedrijf?
 • Waarom zou ik hier moeten werken en niet ergens anders?

Met een goede video geef je potentiële kandidaten dus een idee of ze wel of niet bij je bedrijf passen. Daarnaast zorg je voor een emotionele connectie. Je laat immers zien wie je bent en geeft je op deze manier bloot.

Wat moet er in een wervingsvideo?

Wil je een video laten maken voor jouw bedrijf, maar vind je het lastig om de inhoud te bepalen? In onderstaande checklist staat wat er sowieso in jouw wervingsvideo moet zitten.

Checklist:

 • Geef een korte introductie van je bedrijf.
 • Leg uit wat je bedrijf en het team doet.
 • Geef een walkthrough door het gebouw. Laat alle locaties zien.
 • Laat medewerkers aan het woord.
 • Vertel over de bedrijfscultuur en de normen en waarden.
 • Een duidelijke call to action: hoe kan iemand solliciteren?

Natuurlijk gaat aan een goede video een flinke brainstormsessie vooraf. Ga daarom vooral samenzitten met je collega’s en laat hen vertellen wat zij zo leuk vinden aan je bedrijf. Wedden dat de ideeën voor de video vanzelf komen?

Voorbeelden wervingsvideo

Om je te inspireren hebben we hieronder een aantal voorbeelden geplaatst van wervingsvideo’s van grote en minder grote bedrijven.

Google

Een duidelijk voorbeeld van een video waaraan alles klopt is de wervingsvideo van Google. In de video zie je werknemers van over de hele wereld die vertellen over het bedrijf. In twee minuten weet je precies waar je als werknemer aan toe bent bij Google. Bekijk de video hieronder.

Starbucks

Zoals elke goede marketeer zou zeggen: ‘hoe specifieker je bent, hoe effectiever je boodschap zal zijn.’ Dat geldt ook voor je recruitmentvideo’s. Starbucks nam dit advies ter harte en liet twee video’s maken. Een video om barista’s voor het Starbucks café aan te trekken en een algemene video voor alle posities op het kantoor. Een goede oplossing, vinden wij. Het is per slot van rekening lastig om één algemene video te maken voor alle posities binnen de organisatie. Bekijk de twee wervingsvideo’s hieronder.

Gemeente Geldrop-Mierlo

Een voorbeeld dichter bij huis is de video van de gemeente Geldrop-Mierlo. In deze video laat een medewerkster haar werkplek zien. De potentiële kandidaat ziet alle faciliteiten en locaties van de gemeente, zowel binnen als buiten.

 

Wil jij ook een aantrekkelijke wervingsvideo laten maken? Je ziet dat het niet uitmaakt hoe groot of klein je organisatie is. Elk bedrijf heeft baat bij een treffende video. Wil jij een soortgelijke video als de wervingsvideo van de gemeente Geldrop-Mierlo? Wij hadden de eer om deze video te maken. Neem gerust contact op met ons wervingsvideo bedrijf. We helpen je graag.