Blogpost Video

gepubliceerd 18-04-2023

Vijf redenen waarom een bedrijfsvideo (laten) maken een goed idee is

Wist jij dat een bedrijfsvideo dé manier is om in het vizier te komen bij (nieuwe) klanten? Onze hersenen zijn namelijk dol op visuele waarneming. Via video verwerken we informatie 60.000 keer sneller dan met tekst. Nog een leuk feitje: bedrijven die video’s implementeren groeien gemiddeld 49 procent sneller dan bedrijven die dit niet doen. Video en groei gaan dus hand in hand!

Nog niet overtuigd? Hieronder vind je nóg vijf redenen waarom investeren in een bedrijfsvideo een slimme zet is.

1. Video is de toekomst

Met een (bedrijfs)video is de kans dat je gevonden wordt veel groter dan wanneer je een website hebt met alleen maar tekst. Hoe dat zit? Google rankt zoekresultaten op een goede mix tussen tekst, afbeeldingen en video. En video scoort extra punten! Dat komt doordat een video heel meetbaar is. Je ziet namelijk gemakkelijk hoeveel mensen de video gezien hebben. Daarnaast verbeter je de clicks en conversies. Nou is dat op zichzelf geen directe ranking-factor, maar het verbetert wél de gebruikersbetrokkenheid. En dat scoort ook punten bij Google!

2. Video vertelt een verhaal

In een wereld waarin we worden overladen met informatie, trekken verhalen onze aandacht. Je kunt ze zien als fundamentele bouwstenen in de communicatie van mensen. Video leent zich super voor het delen van verhalen. Je hebt namelijk een paar hele waardevolle ingrediënten tot je beschikking: bewegend beeld, geluid en muziek. Door de juiste montage creëer je een gevoel bij de kijker: enthousiasme, vertedering, opluchting, trots… En weet je wat zo mooi is? Die kijker hoeft zich niet eens in te spannen voor dat gevoel: het gebeurt vanzelf, alleen maar door te kijken. Dat maakt het gebruik van een video van nature prettig!

3. Een (bedrijfs)video is inzetbaar voor meerdere doeleinden

Het mooie van een video is dat je deze op verschillende apparaten en locaties kan bekijken, waardoor je een breder publiek kunt bereiken. Overweeg je dus om te investeren in een bedrijfsvideo? Besef je dan dat je het eindresultaat om meerdere manieren kan inzetten. Je kunt de video bijvoorbeeld op je website plaatsen: meteen een mooi visitekaartje voor iedereen die je website bezoekt. Maar wat dacht je van bedrijfsvideo marketing? Denk aan social media, nieuwsbrieven, persberichten, billboards of zichtbaarheid op evenementen zoals een beurs. Zo trek je met je bedrijfsvideo nieuwe klanten aan via allerlei verschillende wegen.

4. Bedrijfsvideo verhoogt de merkwaarde

Met een bedrijfsvideo kun je heel sterk communiceren: je kunt informatie overdragen, een boodschap vertellen of een bepaald gevoel opwekken. Wil je dat allemaal tegelijkertijd doen? Dat is natuurlijk de ideale combinatie. Als je ook nog eens de kernwaarden en de missie van het bedrijf communiceert (met de juiste tone of voice, stijl en visuele elementen), dan zit je gebeiteld! Je creëert zo namelijk meer awareness, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je merkwaarde verhoogt en je meer bezoekers naar je website trekt.

Maar: pak het wel goed aan. Je hebt waarschijnlijk al een professionele website met mooie foto’s, een goed logo en een uitgedachte huisstijl. Trek dit dan ook zeker door in een video, anders schiet je je doel voorbij. Tip: ga niet zelf met een telefoon filmen maar laat je bedrijfsvideo maken door een videoproductiebedrijf. Zij hebben al heel vaak met dit bijltje gehakt. Daardoor komt er één lijn in hoe jij je bedrijf naar de buitenwereld toont.

5. Een bedrijfsvideo geeft een gezicht aan je bedrijf

Hoe persoonlijker je communicatie, hoe groter de kans dat je merk of bedrijf blijft hangen bij mensen. Mensen kopen namelijk veel liever een product of dienst van een persoon, dan van een bedrijf waar ze geen beeld bij hebben. Laat in je video dus zeker de gezichten áchter het bedrijf zien. Als kijkers bevlogen mensen in beeld zien en je normen en waarden leren kennen, hebben ze het gevoel dat ze een stukje dichter bij je komen. En dat zorgt voor meer empathie. Gevolg: meer vertrouwen en een betere klantrelatie. En dat is natuurlijk precies wat je wil.

 

Wil jij een bedrijfsvideo maken, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Laat het dan over aan een professioneel videoproductiebedrijf, zoals SoMMedia. Zo weet je zeker dat je de juiste uitstraling hebt die past bij je bedrijf en profiteer je ook écht van alle voordelen van een bedrijfsvideo. Wat je doel ook is, wij helpen je graag verder.

Je kunt telefonisch contact opnemen via +31 (0) 40 291 3111. Zien we je snel?